Skip to content

Què és el paintball?

T'expliquem què és el paintball i tot el que necessites saber

El Paintball és un esport en què els participants utilitzen pistoles d’aire comprimit trucades marcadores, per a disparar petites boles de pintura contra altres jugadors. En essència és un joc de persecució, ja que els jugadors tocats per boles de pintura durant el joc són eliminats.

Funcionament del paintball

Normalment en una partida de paintball s’enfronten dos equips amb la finalitat d’eliminar a tots els jugadors de l’equip contrari o aconseguir l’objectiu (com capturar la bandera o eliminar a un jugador en concret). Un joc de paintball típic no professional sol durar entre 10 i 20 minutos.

L’equip bàsic necessari per a practicar el paintball no és excessivament car (encara que les marcadores i resta d’alta gamma poden arribar a ser). El nombre de boles de pintura són les mateixes per a cada persona dins del grup, determinada aquesta quantitat abans de començar l’activitat, podent triar dins les tarifes 100 o 200 boles. Amb la segona opció se sol jugar sobre unes 2 hores i mitja, amb l’opció d’adquirir més durant el joc en cas de quedar-se sense.

Des del seu naixement, el paintball ha enganxat a una multitud de jugadors ocasionals o permanents, i contràriament al que pugui semblar, les estadístiques de les asseguradores indiquen que el paintball és un dels esports més segurs, fins i tot més que el golf.

ORIGEN DEL PAINTBALL

El paintball és un esport descobert en els anys 70/80 als EUA La idea va sorgir després d’haver vist unes pistoles que disparaven boles de pintura per a marcar els arbres i el bestiar. Així es va crear el primer camp de paintball a l’aire lliure. Més tard va ser a Austràlia on es va crear el primer camp cobert. S’expandeix ràpidament per Europa, encara que a Espanya no s’introdueix fins a l’any 1992, sense èxit. Malgrat això, en 1994 tornen a sorgir camps de paintball amb l’èxit assegurat.

El Paintball és totalment inofensiu, ja que l’equip bàsic està format per un vestit adequat, una màscara protectora del rostre i unes armes d’aire comprimit (marcadores) que disparen boles de pintura biodegradables al 100%. El joc es divideix en partides en les quals els objectius a aconseguir i escenaris del joc poden ser múltiples, depenent del nombre de participants de cadascuna d’elles. És un joc que combina la diversió, l’estratègia i el treball en equip i on es posen a prova els reflexos i l’instint dels participants, sense cap risc.

Aquest joc, en principi, era practicat per executius i “Yuppies”, però en l’actualitat, és un joc-deporti familiar molt popular i ideal per a eliminar l’estrès i les tensions de la rutina diària a. A Europa existeixen equips plenament establerts que disputen lligues.

Quan jugar a paintball?

És el joc ideal per a festes per a nens, aniversaris, convencions, comiats de solter, team building, outdoor training, etc … Per a jugar, el mínim recomanat és 12 persones majors de 16 anys.

Vols probar a jugar a paintball? Reserva ja la teva partida amb nosaltres!